пятница, 8 февраля 2013 г.

теми засідань батьківських комітетів школи

      З травня 2011 року в м. ¶вано-Франквськ розпочав дяльнсть проект «Участь громади у мсцевому самоврядуванн через створення об`днання спввласникв багатоквартирного будинку та соцальне партнерство», який став переможцем Всеукранського конкурсу проектв та програм розвитку мсцевого самоврядування та Програми малих грантв 2011 Представництва Свтового банку в Укран.     

10 серпня о 14.00 в обласному центр перепдготовки та пдвищення квалфкац працвникв органв державно влади, органв мсцевого самоврядування, державних пдпримств, установ  органзацй (м. ¶вано-Франквськ вул. Незалежност, 46) - вдкриття виставки документв  матералв «¶сторя мсцевого самоврядування на Прикарпатт (XVIII-XX столття)», приурочено 20-й рчниц незалежност Украни.

10 серпня в ¶вано-Франквському обласному центр перепдготовки та пдвищення квалфкац працвникв органв державно влади, органв мсцевого самоврядування, державних пдпримств, установ  органзацй вдкрито виставку документв  матералв «¶сторя мсцевого самоврядування на Прикарпатт (XVIII-XX столття)», створену колективом працвникв та викладачв центру. У вдкритт виставки взяли участь заступник голови – кервник апарату обласно державно адмнстрац Р.Струтинський, керуючий справами виконавчого апарату обласно ради В.Скрипничук, депутати обласно ради, працвники органв виконавчо влади та органв мсцевого самоврядування, науково-педагогчн працвники.

¶вано-Франквською обласною радою оголошено другий обласний конкурс проектв та програм розвитку мсцевого самоврядування. Учасниками конкурсу  органи мсцевого самоврядування сл, селищ та мст районного значення, як у встановленому порядку подали затверджен ршенням ради проекти. Максимальний розмр спвфнансування з обласного бюджету склада 75 тис. гривень. Проекти на ¶¶-ий конкурс можна подавати вд 15 серпня до 31 жовтня поточного року.

Вдповдно до Положення про обласний конкурс проектв та програм розвитку мсцевого самоврядування, затвердженого ршенням обласно ради вд 04.01.2011. 40-2/2011 та ршення ради конкурсу з 15 серпня 2011 року оголошено обласний конкурс проектв та програм розвитку мсцевого самоврядування. Учасниками конкурсу  органи мсцевого самоврядування сл, селищ  мст районного значення, як у встановленому порядку подали затверджен ршенням вдповдно ради проекти (програми). Максимальний розмр спвфнансування з обласного бюджету — 75,0 тис. гривень. Конкурсний вдбр проектв-переможцв здйснюватиметься дирекцю конкурсу з врахуванням висновкв експертно комс конкурсу. Остаточне ршення щодо проектв-переможцв прийма рада конкурсу.

Моблзувати мсцев громади, аби створити передумови для довгострокового сталого соцального та економчного розвитку ма на мет проект "Мсцевий розвиток, орнтований на громаду", який фнансуться ґС та спв-фнансуться та впроваджуться ПРООН в усх областях Украни. Щойно завершилась перша фаза проекту, яка тривала три з половиною роки.

5 вересня 2011 року в ¶вано-Франквському обласному центр перепдготовки та пдвищення квалфкац працвникв органв державно влади, органв мсцевого самоврядування, державних пдпримств, установ  органзацй псля лтньо перерви вдновилося навчання в систем пдвищення квалфкац державних службовцв та посадових осб мсцевого самоврядування. У цей день почалися заняття четверто групи новообраних сльських та селищних голв за професйною програмою пдвищення квалфкац (другий тиждень навчання).

      9 вересня 2011 року в Центр розвитку якост (м.Кив) вдбулося засдання Клубу розвитку якост органв мсцевого самоврядування.       Клуб розвитку якост органв мсцевого самоврядування створений в 2011 роц ТОВ «Центр розвитку якост» та акредитованим органом з сертифкац «Global Certific».       З часу заснування виконавчий комтет ¶вано-Франквсько мсько ради  одним з учасникв Клубу, до складу якого входить ряд мських рад Украни, як базують свою роботу вдповдно до вимог мжнародних стандартв.     

27 -29 вересняобласний центр перепдготовки та пдвищення квалфкац працвникв органв державно влади, органв мсцевого самоврядування, державних пдпримств, установ  органзацй проводить тематичний семнар «Сприяння органв мсцевого самоврядування розвитков пдпримництва та залучення нвестицй» для посадових осб мсцевого самоврядування – мських, селищних, сльських голв, кервних працвникв виконавчих апаратв районних рад. Вдкриття семнару 27 вересня о 10.00 у примщенн центру (вул. Незалежност, 46). Програма семнару охоплю питання сприяння мсцевих органв влади розвитков пдпримництва та пожвавлення нвестицйно дяльност у територальних громадах, проблем адаптац вропейського досвду у цй сфер в Укран. На семнар вдбудеться презентаця нмецького досвду сприяння мсцевих органв влади економчному розвитков малих мст. Заняття за тематикою теоретичних  практичних аспектв налагодження сприяння органв мсцевого самоврядування розвитков пдпримництва та залучення нвестицй проведе доктор Юрген Вальхсхьофер, який ма чималий досвд як науково  викладацько, так  практично роботи полтика  мунципального дяча (впродовж 18 рокв був бургомстром мста Днкенсбюль у Бавар).

27 – 29 вересня ¶вано-Франквський обласний центр перепдготовки та пдвищення квалфкац працвникв органв державно влади, органв мсцевого самоврядування, державних пдпримств, установ  органзацй провв тематичний семнар «Сприяння органв мсцевого самоврядування розвитков пдпримництва та залучення нвестицй» для посадових осб мсцевого самоврядування – мських, селищних, сльських голв, кервних працвникв виконавчих апаратв районних рад. Семнар органзовано за сприяння  участю Представництва Фонду Ганса Зайделя в м. Кив. Програма семнару охопила питання сприяння мсцевих органв влади розвитков пдпримництва та пожвавлення нвестицйно дяльност у територальних громадах, проблеми адаптац вропейського досвду у цй сфер в Укран. На семнар вдбулася презентаця нмецького досвду сприяння мсцевих органв влади економчному розвитков малих мст.

¶нтереси мешканцв перед комунальниками представлятиме будинковий голова. Про це йдеться у проект ршення сес мсько ради, що розроблене КП «ґдиний розрахунковий центр». «Положення про будинкового голову» визнача порядок обрання та повноваження представника мешканцв багатоквартирних житлових будинкв, що перебувають на баланс комунальних пдпримств м. ¶вано-Франквська.

02 Листопада 2011, 8:04

Оптимзаця мсцевих органв влади ма бути завершена до кнця 2011 року. Про це повдомив сьогодн у вечрньому ефр одного з мсцевих телеканалв заступник голови ¶вано-Франквсько облдержадмнстрац – кервник апарату Роман Струтинський, посилаючись на результати вчорашньо наради у Нацональному агентств з питань державно служби, нформу УНН.

04 Листопада 2011, 12:34

Як  в Польщ, традиця самоврядування в Укран теж ма дуже давн корння. Мардебурзьке право прийшло в Украну ще за часв Данила Галицького й охоплювало вс тодшн укранськ земл вд Сянока на заход до Стародуба на сход. Першими на етнчних укранських землях здобули самоврядування Новий Сонч (1292 р.), Володимир-Волинський (1324 р.), Сянок (1339 р.), Львв (1356 р.), Кив (1494 р.)

21 Листопада 2011, 13:11

Обласна рада затвердила паспорт програми розвитку мсцевого самоврядування в област на 2011-15 роки. На це в обласному бюджет на наступний рк плануться скерувати 6,3 мльйона гривень. Мета бюджетно програми — створення належних умов для пдвищення ефективност дяльност мсцевих рад, полпшення х матерально-технчного забезпечення для виршення нагальних потреб територальних громад.

29 Листопада 2011, 9:12

Вдбулося перше засдання конкурсно комс, на якому розглянуто наступн питання: потенцйн учасники мського конкурсу, конкурсна процедура, розмри фнансування та винагороди, нш умови конкурсу. Вдтак, за пдсумками засдання комс учасниками конкурсу можуть бути громадськ органзац, органи самоорганзац населення, сльськ ради сл Крихвц, Вовчинець, Микитинц, Угорники, Хриплин, як у встановленому порядку повинн подати проект або програму розвитку мсцевого самоврядування та громадянського суспльства.

самоврядування Теги ¶вано-Франквськ, Новини, Аналтика, Фото

Комментариев нет:

Отправить комментарий